sense restaurant

Selectie van onze wijnkaart

2012 Chasselas ‘Vieilles Vignes’, Schoffit
€ 35,00

Deze aromatische wijn is gemaakt van de Chasselas-druiven van stokken van meer dan 70 jaar oud. Dit geeft deze Chasselas een rijke smaak die aandoet als een Pinot Gris. Hij heeft iets restzoet, maar door zijn zuren en mineraliteit is hij mooi in balans en culinair verassend goed inzetbaar.


2012 Puligny-Montrachet ‘Noyers Brets’, Fernand et Laurent Pillot
€ 87,50

Ondanks de nog jonge leeftijd van deze Puligny-Montrachet is hij opvallend volwassen. Hij heeft een krachtige smaak van rijp wit fruit, perzik en noten. Veel concentratie van mineralen en licht getoast.


2001 Corton-Charlemagne, Domaine Bonneau Martray
€ 211,50

Deze dikke Bourgogne heeft een heerlijke complexe smaak van zowel steen fruit en tropisch fruit als houttonen, boter en veel mineraliteid. Dit in combinatie met een frisse zuurgraad en een hele lange afdronk.


2012 Condrieu, Domaine Faury
€ 89,50

Deze topper uit de noordelijke Rhône is een heel aromatische witte wijn en geeft in zijn neus steenvruchten, citrus schil, honing en bloesem. In zijn smaak domineert vooral de perzik en  honing. Ook valt zijn mineraliteit op.


2011 Batar, Querciabella
€ 109,50

Deze elegante witte wijn geeft in de neus; wit fruit, steen fruit en brioche. In zijn verfijnde, maar complexe smaak; peer, appel, abrikoos, een lichte kruidigheid en impressies van nieuw eiken.


2013 Reserva Branco, Herdade do Esporão
€ 38,50

In zijn intense neus geeft hij vooral tropisch fruit en citrus. In zijn volle, romige smaak geeft hij ook veel tropisch fruit, citrus en lichte houttonen. Door zijn zuren heeft hij voldoende frisheid om de wijn elegant te houden. Hij heeft een hele mooie lange afdronk.


2009 Chenin Blanc ‘Barrel Fermented’, Rijk’s
€ 48,50

In de geur geeft deze wijn rijp fruit als perzik, abrikoos en ananas in combinatie met vanille. In de mond is hij vol en romig en komt in de smaak het fruit terug, geeft hij iets boter en amandel. Door zijn zuurgraad blijft hij mooi in ballans.


2005 Châteauneuf du Pape, E. Guigal
€ 89,50

Deze krachtige Rhône geeft een variëteit aan geuren en smaken. Hierin geeft hij rood en zwart fruit, pruimen, specerijen en zelfs iets chocolade. In zijn afdronk blijft vooral het rode fruit en de specerijen erg lang hangen.


2008 Saint-Emilion, Domaine de Peyrelongue
€ 43,50

Deze krachtige Saint-Emillion geeft een rijke smaak van rood en zwart fruit. Dit gecombineerd met een lichte toets van cederhout en rode paprika. In zijn lange afdronk blijven deze smaken mooi in balans.


2001 Pommerol, Vieux Château Certan
€ 196,50

Deze Merlot gedomineerde wijn geeft in zijn neus vooral pruimen, rood fruit en aardse tonen. In de mond geeft hij rood fruit, pruimen, truffels, iets chocolade en bloesem, en zelfs licht specerijen.


2007 Pommard 1er Cru ‘Charmots’ Fernand et Laurent Pillot
€ 99,50

Deze krachtige Pinot Noir geeft in zijn neus royaal rood fruit. Dit komt ook in zijn smaak vooral naar voren, maar dan wel perfect in ballans met een hint van eiken.


2008 Vertente Tinto, Niepoort
€ 56,50

In zijn kruidige geur geeft hij zowel zwart als rood fruit met een licht iets rokerigs. In zijn sappige smaak komt ook het rode en zwarte fruit naar voren, dit gecombineerd met zwarte peper en cederhout.


Chef's challenge

2 gangen verrassingsmenu
€ 38,00

lunch


3 gangen verrassingsmenu
€ 48,00

lunch


4 gangen verrassingsmenu
€ 58,00

lunch en diner


5 gangen verrassingsmenu
€ 68,00

lunch en diner


6 gangen verrassingsmenu
€ 78,00

diner


7 gangen verrassingsmenu
€ 88,00

diner


Kaaswagen als extra gang
€ 16,50


Ganzenlever als extra gang
€ 16,50Wine Pairing

Wine Pairing per glas
€ 9,00

Wine Pairing per half glas
€ 4,75

Cocktail Pairing per glas (alcoholvrij)
€ 9,00