sense restaurant

Actueel

"Eten moet spannend zijn door de juiste smaakcombinaties van onze gerechtjes, zonder dat dit afbreuk doet aan de authentieke smaak van de ingrediënten!"

Dennis Middeldorp, patron cuisinier

Sense sluit aan bij Alliance Gastronomique

logo-alliance

Sense Restaurant treedt toe tot Alliance Gastronomique 

Het enige Bossche restaurant met een Michelinster – Sense Restaurant – heeft zich aangesloten bij restaurantvereniging Alliance Gastronomique. Patron Cuisinier Dennis Middeldorp tekende maandagavond het lidmaatschap van dit prestigieuze gezelschap. Dat gebeurde op het eindejaarsfeest van de Alliance, in La Butte aux Bois in Lanaken. “Dit is een heel mooie club om bij te horen”, stelt Middeldorp enthousiast. Met de toetreding van Sense en Aan de Zweth uit Schipluiden telt Alliance Gastronomique nu 37 leden.

De Alliance Gastronomique bestaat in 2017 50 jaar. De restaurantvereniging werd opgericht door negentien Nederlandse restaurateurs, met als voornaamste doel om smaakvervlakking en een gebrek aan culinaire kwaliteitsproducten tegen te gaan. Bijna een halve eeuw later is de Alliance Gastronomique het langs bestaande culinaire samenwerkingsverband in Europa. Onder de 37 leden zijn onder meer De Librije in Zwolle, Bord’Eau in Amsterdam, De Bokkedoorns in Overveen, zes restaurants in België én – met de toetreding van Sense – zes Brabantse toprestaurants.

‘Alleen maar topzaken’
Alliance-voorzitter Marc van Gulick verwelkomde Sense Restaurant en Aan de Zweth met open armen: “Het zijn jonge en ambitieuze ondernemers die we graag verwelkomen binnen de club. We zijn erg blij met deze talentvolle aanwas”, zo stelde hij. Dennis Middeldorp voelde zich direct thuis tussen zijn nieuwe collega’s. “Dit zijn alleen maar topzaken. Het is een behoorlijk selectief gezelschap. Dat we hier nu bij horen is een extra bevestiging van onze kwaliteit en manier van werken.” Middeldorp staat bekend om zijn verrassende en subtiele smaakcombinaties. Die leverden Sense Restaurant in 2011 een Michelinster op.

 

Nieuwe locatie
Het lidmaatschapsschildje van de Alliance Gastronomique zal nog maar korte tijd op de entree aan de Verwersstraat 58 te bewonderen zijn. Sense Restaurant verhuist in januari 2017 naar een nieuwe locatie. Dan neemt men een prachtig monumentaal pand aan het Jeroen Boschplein 6 in gebruik, dat tegen die tijd qua interieur een moderne restyling zal hebben ondergaan. Dennis Middeldorp blijft daar de sterren van de hemel koken maar krijgt veel meer mogelijkheden. Zo kunnen gasten voortaan blijven slapen in een van de fraaie suites of hotelkamers en zich aansluitend laten verwennen met een exclusief Sense-ontbijt. Alle reden om snel weer eens bij Sense Restaurant te gaan eten dus …diner-la-butte-aux-bois-5i-harry-heuts



Ruinart Blanc de Blanc, onze nieuwe huis-Champagne!

Ruinart is een champagnehuis uit Reims dat werd opgericht op 1 september 1729. De oorsprong van dit champagnemerk ligt bij de Benedictijn Dom Thierry Ruinart, vertrouweling van de uitvinder van de sprankelende champagne Dom Pérignon, en diens neef Nicolas Ruinart. De beide geestelijken leefden in de abdij van Hautvillers waar het proces voor de fabricage van sprankelende champagne werd ontdekt. Het champagnehuis Ruinart werd in 1729 gesticht en is daarmee het oudste nog bestaande champagnehuis.

Door de strenge kwaliteitsnormen door Ruinart gehanteerd heeft deze Champagne, de Blanc de Blanc, meer dan 36 maanden op zijn gistdepot gerijpt en heeft daardoor geweldig aan verfijning gewonnen. Uitermate verleidelijk door zijn frisheid en zijn fruit met levendige lichtvoetigheid. De naam is afkomstig doordat deze Champagne uitsluitend van de Chardonnay-druif wordt gemaakt.

blanc-de-blancs-degustation04



Young Chef Of The Year 2014

IMG_2421

10 november 2014 is de dag dat Wayne Kropman, onze specialisatie-kok, de prestigieuze titel “Young Chef Of The Year 2014” mag dragen. Wij zijn dan ook enorm trots op Wayne dat hij deze titel mag dragen die wordt toegekend door Euro-Toques Nederland



Sterrenbonbons

foto: www.philipdriessen.com

Ism Geert-Jan Heesterbeek, ‘Meester Chocolatier’ hebben wij, ik en 9 andere collega’s met 1 of meerdere sterren van Michelin, een eigen bonbon ontwikkeld. De smaken zijn fenomenaal. Iedere chef heeft zijn signatuur hierheen weten te verwerken icm de ambacht van Geert-Jan. Wij zijn dan ook uitermate trots dat wij hieraan hebben mogen meewerken.

Natuurlijk zijn deze bonbons ook bij ons te verkrijgen. Deze gaan op bestelling. Donderdag bestellen is Dinsdag in huis.

De box met 40 bonbons in luxe geschenkverpakking komt op € 49,50*
De box met 12 bonbons in een transparant doosje komt op € 12,50*
De box met  4 bonbons in een transparant doosje komt op €  4,50*
* excl. evt. verzendkosten. Bestellen? klik dan hier.



Gault Millau 2015

GM2015

Ook dit jaar zijn wij niet onopgemerkt gebleven voor Gault Millau. Sterker nog, wij zijn gestegen naar 14 pnt.
Zo is de omschrijving oa. dat het niveau van de keuken stijgt. De gerechten worden mooi gepresenteerd en de zaak is sfeervol. Kortom een opsteker voor het gehele team!



Eet met je Hart 2014

Eetmetjehart



1 2